You are currently viewing Ηλιακοί Θερμοσίφωνες & Συλλέκτες με Σωλήνες Κενού

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες & Συλλέκτες με Σωλήνες Κενού

ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΕΝΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σωλήνες κενού πως λειτουργούν, αποτελούνται από δύο υαλοσωλήνες ο ένας μέσα στον άλλο. Ο εξωτερικός υαλοσωλήνας με τον εσωτερικό υαλοσωλήνα έχουν ένα διάστημα αναμεταξύ τους. Αυτό το διάστημα μεταξύ των δυο υαλοσωλήνων είναι σε κενό αέρος. Το κενό αέρος όπως ξέρουμε έχει τέλεια θερμομονωτική ιδιότητα. Στον εσωτερικό υαλοσωλήνα έχουμε 12 ειδικές επιστρώσεις οι οποίες μας επιτρέπουν να έχουμε > 96% απορροφητικότητα των ακτινών του ηλίου, έχοντας πολύ μικρό ποσοστό αντανάκλασης πίσω των ακτινών του ηλίου < 4%. Όπως αναφέραμε εξαιτίας του κενού αέρος ανάμεσα στους δυο υαλοσωλήνες καταφέρνουμε να εγκλωβίζουμε την θερμότητα στο εσωτερικό του υαλοσωλήνα χωρίς να έχουμε απώλειες θερμοκρασίας πίσω στο περιβάλλον. Στον εσωτερικό υαλοσωλήνα έχουμε φύλλα αλουμινίου τα οποία έχουν εξαιρετική θερμική επαγωγή και επάγουν την θερμοκρασία από τον υαλοσωλήνα στον χαλκό που βρίσκεται στο κέντρο του υαλοσωλήνα. Ο χαλκός είναι και αυτός στο εσωτερικό του υπό πίεση κενού αέρος, επίσης στο εσωτερικό του χαλκού υπάρχει ένα μη τοξικό υγρό (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ) το οποίο για τον λόγο επειδή είναι υπό πίεση κενού το κάνει να είναι φοβερά θερμοευαίσθητο, 30.000 φορές πιο θερμοευαίσθητο από τον υδράργυρο. Έτσι λόγο της υπό πίεσης κενού αέρος το υγρό αυτό έχει σημείο βρασμού < 25°Έ. Όταν το υγρό αεριοποιηθεί λόγο φυσικής ανεβαίνει προς τα πάνω όπου καταλήγει ο χαλκός σε ένα χάλκινο συμπυκνωτή (Κθθΐρΐρε) όπου μέσω επαγωγής μεταφέρουμε την θερμοκρασία στο θηλυκό κυάθιο που βρίσκεται μέσα στον ηλιακό θερμοσίφωνα η στον ηλιακό συλλέκτη. Έτσι καταφέρνουμε να μεταφέρουμε την ενέργεια μέσα στον νερό χωρίς να έχουμε θερμικές απώλειες στο περιβάλλον.

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΕΝΟΥ

  1. Λόγο του κενού αέρος ως το τέλειο θερμομονωτικό καταφέρνουμε να έχουμε μηδαμινές θερμικές απώλειες. Οι συμβατικοί συλλέκτες χάνουν ένα μεγάλο ποσοστό της θερμότητας που μετατρέπουν από τον ήλιο, πίσω στο περιβάλλον και ο λόγος είναι γιατί στο μπροστά μέρος έχουν ένα κρύσταλλο, πλεξιγκλάς η γυαλί το οποίο όμως από μόνο του δεν παρέχει καμία απολύτως θερμομόνωση. Με αποτέλεσμα να χάνετε ένα μεγάλο ποσοστό της θερμότητας πίσω στο περιβάλλον.
  2. Επειδή οι σωλήνες κενού είναι 360 μοίρες έχουμε περισσότερες ώρες εκμετάλλευση του ηλίου.
  3. Δεν χρειάζονται ετήσιο σέρβις όπως οι συμβατικοί, επειδή δεν έχουν υγρά που θέλουν αντικατάσταση η συμπλήρωση σε περίπτωση απώλειας η υπερθέρμανσης.
  4. Λόγο ότι το σωλήνας κενού είναι Βιοποριστικό γυαλί το γνωστό σε όλους μας ΠΥΡΕΞ είναι μη πορώδες με αποτέλεσμα να είναι αυτοκαθαριζόμενο και να μην θέλει καθαρισμό όπως οι επίπεδη συμβατικοί συλλέκτες.
  5. Μεγάλες αντοχές σε χαμηλές θερμοκρασίες έως μείον -40 βαθμούς κελσίου.
  6. Μεγάλες αποδόσεις, εκτενέστερη χρήση όλες τις εποχές. Σε σύγκριση με τους συμβατικούς επίπεδους συλλέκτες οι σωλήνες κενού στα ίδια τετραγωνικά συλλεκτικής επιφάνειας πετυχαίνουνε πολύ μεγαλύτερη απόδοση.
  7. Μηδαμινή αντίσταση στον αέρα λόγο της κυκλικής αεροδυναμικής μορφής των σωλήνων κενού.
  8. Πολύ μικρότερο βάρος σε σύγκριση με τους συμβατικούς συλλέκτες. Εύκολα στην μεταφορά λόγο του μικρού όγκου και βάρους αλλά και γιατί συναρμολογούνται.
  9. Τουλάχιστον 10 φορές πιο φτηνό κόστος αντικατάστασης σωλήνα κενού σε σύγκριση με τον επίπεδο συμβατικό συλλέκτη. Χωρίς έξτρα κόστος εργατικών καθώς η αντικατάσταση του είναι απλή διαδικασία και μπορεί να γίνει από τον τελικό χρήστη.
  10. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης λόγο απουσίας (καλοκαιρινές διακοπές) υπερθερμαίνουμε το ζεσιύ νεμύ χρήοης, ιυ υιιυίυ εκιυνώνει η βαλβίδα οιΐ]ν κορυφή της δεξαμενής και αυιύμαια στο κάτω μέρος της δεξαμενής συμπληρώνεται αυτόματα από την είσοδο του κρύου. Αυτό γίνεται αυτόματα χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, μόλις το νερό κατέβει η θερμοκρασία του η βαλβίδα θα κλείσει αυτόματα. Στα συμβατικά με επίπεδο συλλέκτη έχουμε δυο κυκλώματα νερού το ένα είναι το ζεστό νερό χρήσης και το δεύτερο κύκλωμα είναι το νερό- αντιψυκτικό που έχει μέσα ο επίπεδος συλλέκτης. Εδώ αν έχουμε το φαινόμενο της υπερθέρμανσης αυτό γίνεται στο δεύτερο κύκλωμα με αποτέλεσμα όταν θα ανοίξει η βαλβίδα εκτόνωσης θα βγάζουμε νερό-αντιψυκτικό με αποτέλεσμα να πιάνει μέσα ο συλλέκτης αέρα και να μην αποδίδει σωστά, αλλά να κινδυνεύει κιόλας λόγο της απώλειας του αντιψυκτικού να παγώσει και να καταστραφεί ολοσχερώς αν δεν συμπληρώσουμε με αντιφυκτικό.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑΟΚΕΕΝ 8ΟΙΑΚ νθευυιπΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Εγγύηση προϊόντος10 χρόνια5 χρόνια
Διάμετρος υαλοσωλήναΦ58Φ47 ή Φ58
Πάχος υαλοσωλήνα2γπγπ1,6τητη ή 1,8γπγπ
Γενιά υαλοσωλήνα3ης γενιάς (χρυσάφι)2ης γενιάς (κόκκινος)
Αντοχή χαλαζόπτωσης30πιιπ20πίγτί ή 25γπγπ
Αξιοπιστία υαλοσωλήνα20-25 χρόνια10-15 χρόνια
Δεξαμενή θερμοσίφωνα2,5πιιπ (επισμαλτωμένο)1,2πτΓη (υαλόκραμα)